HMD Global boekt grote successen met het Nokia-mark. Dat heeft het, nadat het de licentie daarop overnam van Microsoft, nieuw leven ingeblazen. Dat doet HMD onder meer door gloednieuwe smartphones uit te brengen, maar ook door oude smartphones in een nieuw jasje te steken.

Het lijkt er nu op dat HMD met een vernieuwde versie van de Nokia 2010 komt. Die prachtige smartphone is vijfentwintig jaar geleden op de markt gebracht en was vooral langwerpig, met een fysiek toetsenbord en een kleine uitstekende antenne.

Vernieuwd toestel

Een insider binnen HMD meldt de ontwikkeling van de nieuwe Nokia 2010 aan de site Android Authority. Volgens die bron wordt het toestel volgend jaar uitgebracht en is er een “licht geüpdatet design, 4G LTE-verbinding, een kleurenscherm” en wordt de telefoon in dezelfde markten als andere Nokia-telefoons uitgebracht.

Verwacht wordt dat het toestel draait op hetzelfde besturingssysteem als soortgelijke vernieuwde Nokia-klassiekers. Tegelijk schijnt er wel ondersteuning te zijn voor apps als WhatsApp en Facebook, wat mogelijk zou worden door de samenwerking van HMD en Facebook.

Eerdere klassiekers

Eerder bracht HMD al nieuwe versies van twee andere klassiekers uit. Het gaat om de Nokia 3310 en de Nokia 8110. Die vernieuwde toestellen kregen eenzelfde ontwerp als hun voorgangers, maar waren voorzien van een paar kleine vernieuwingen. Daarnaast waren er de specificaties die passen bij een moderne telefoon en ondersteuning voor enkele veelgebruikte recente apps.