1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het Finse bedrijf HMD, dat een licentie heeft genomen op de naam Nokia, heeft bekendgemaakt dat het zowel smartphones als tablets gaat maken met de Nokia-merknaam. De eerste apparaten worden in 2017 op de markt gebracht en zullen voorzien zijn met Android. Daarmee is het Nokia merk niet meer exclusief verbonden aan Windows.

HMD heeft een exclusieve licentie genomen op de Nokia-naam voor een periode van 10 jaar, ook zal HMD een plekje krijgen op de website van Nokia voor het presenteren van zijn nieuwe smartphones en tablets. Met deze exclusieve licentie komt er dus een einde aan het gebruik van de Nokia-naam door Microsoft en FIH Mobile (dochterbedrijf Foxconn) op mobiele apparaten.

Nokia blijft zelf uiteraard gewoon zijn naam voeren in de zakelijke markt voor mobiele netwerken en andere enterprise-oplossingen. Nokia zelf keert dus niet terug op de smartphonemarkt, alleen de naam onder de Finse firma HMD.

De producten die HMD op de markt gaat brengen zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt, maar het mag duidelijk zijn dat het Windows-avontuur ten einde is en Nokia deze keer kiest voor Android.