Amsterdam Internet Exchange liet weten dat maandag niet meer de populairste dag is om op het internet te surfen. Deze dag is namelijk één dag verschoven naar zondag. In 2005 lag het hoogtepunt van het wekelijks internetverkeer op maandag, de laatste tijd is dat punt verschoven naar zondag.

De ommekeer is volgens J. Witteman van het knooppunt te danken aan de snelle breedbandaansluitingen. "Juist in hun vrije tijd spenderen mensen tegenwoordig veel tijd aan activiteiten waar ze het internet bij nodig hebben". Door de snelle internetverbindingen is het voor de gebruikers makkelijk om grote bestanden binnen te halen, te chatten en/of te bellen en online games te spelen op het internet.

Ruim 140 GB per sec. aan informatie wordt er verzonden op zondag. De maandagen konden daar niet aan tippen volgens het bureau. Vanaf 8.00 uur ’s morgens tot 14.00 uur ’s middags neemt de hoeveelheid verkeer toe en halverwege de avond neemt het weer af. Dus dan kan je wel spreken dat er over de hele dag veel internetverkeer is.