2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft sponsort de Wereldkampioenschappen voetbal in Duitsland deze zomer en zoals sommigen al gezien zullen hebben zijn de Xbox en de Xbox 360 daardoor de officiële consoles van het toernooi. Ter gelegenheid van dit feit komt Microsoft nu met haar eerste special edition uitgave van haar nieuwe console.

Tevens grijpt Microsoft deze special edition aan om haar matige populariteit onder Japanners aan te wakkeren. Want helaas, de special edition is alleen beschikbaar voor onze medegamers uit het land van de rijzende zon.
Microsoft heeft in Japan een deal gesloten met Adidas en Electronic Arts. Dat komt omdat Adidas kledingsponsor is van het Japanse nationale elftal en Electronic Arts zoals gewoonlijk met een officiële game van het toernooi komt.

Deze game staat op stapel voor 27 april en de special edition Xbox 360 zal tegelijkertijd op de markt komen. Microsoft heeft 10.000 exemplaren laten vervaardigen en heeft geen richtprijs opgegeven voor de apparaten. Sommige webwinkels hebben de special edition echter al in de voorverkoop voor 430 dollar.


Wat zit er dan allemaal in het pakket zul je je afvragen. Uiteraard de console zelf, met een harde schijf van 20GB. Wat betreft de bediening zijn een draadloze controller en een media afstandsbediening meegeleverd. Japanners met een netwerk en een HD TV, kunnen de Xbox zonder moeite aansluiten, met de HD AV kabel en netwerkkabel.
Het speciale van deze special edition zit hem echter in de blauwe faceplate, die geheel in de kleuren van de outfits van het Japanse elftal is gemaakt. Ook krijgt de koper nog twee blauwe bandana’s. Electronic Arts doet een duit in het zakje door een exemplaar van haar 2006 FIFA World Cup Germany spel mee te leveren.