2min

Tags in dit artikel

,

The Inquirer is zoals bekend niet vies van het betere speculeerwerk en dit keer denk de site dat PlayStation 3 nog lang niet af is.

Volgens Sony gaat de console nog dit jaar uitkomen en dat zou volgens The Inquirer betekenen dat er al volop prototypes en debugging modellen in omloop zouden moeten zijn. Dat is echter nog totaal niet het geval en ook de grotere computerbladen hebben nog geen testexemplaren mogen zien. Volgens The Inquirer is dat te wijten aan twee redenen.

De eerste reden zou de omvang van het apparaat zijn. Volgens bronnen zou de huidige omvang van de hardware ongeveer 50 procent te groot zijn, waardoor Sony alle hardware niet in de voorgestelde behuizing kan plaatsen. Er zou echter nog wat tijd zijn om daaraan te werken en aangezien de hardware steeds kleiner wordt, is dit probleem op te lossen.

The Inquirer maakt zich echter meer zorgen om het feit dat Sony voor sommige onderdelen nog steeds aan het onderhandelen is met verschillende fabrikanten, om een goede prijs/kwaliteitverhouding af te dwingen. Zolang dit nog niet rond is kan Sony de console ook niet afronden.

De site verwacht dat de console nog steeds dit jaar zal uitkomen, maar denkt dat Sony de release zo ver mogelijk zal uitstellen. Dat betekent mogelijk ook dat Sony behoorlijk weinig tijd heeft om de console goed te testen en te laten testen.
Het blijft dus nog even afwachten, heeft Sony al haar zaakjes voor elkaar, maar houdt ze de lippen stijf op elkaar, of kampt het bedrijf met flinke problemen?