1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mozilla heeft haar plannen voor Firefox 2.0 deels aangepast. Places, een nieuwe techniek voor het beheren van bladwijzers zal niet in deze versie van Firefox verschijnen.

Volgens Mozilla is dit een goede beslissing om de druk op het Places team te verlichten. Het systeem, dat het de gebruikers makkelijker moet maken om bladwijzers te beheren is momenteel nog erg talrijk aan bugs. Mozilla kiest dan ook liever om een veilige versie uit te brengen dan om een lekkend stuk software waar snel aan is gewerkt uit te brengen.

Places zal het mogelijk maken veel makkelijker bladwijzers te maken en te beheren. De geschiedenis zal ook veel beter opgeslagen worden en via places is zeer makkelijk te zoeken in de geschiedenis en de bladwijzers. Places zou veiliger, sneller en stabieler zijn dan het huidige systeem dankzij het gebruik van de Databaseengine SQLite.

De Firefox Roadmap geeft een mooi overzicht van de planning van Mozilla. Op de roadmap wordt momenteel aangegeven dat FireFox 2.0 in het derde kwartaal van dit jaar officieel zou verschijnen. Op dit moment zijn al verschillende bèta´s in de omloop maar deze kun je beter enkel gebruiken om even te testen. Zoals eerder gezegd kunnen hier nog heel wat fouten inzitten.