1 min

Tags in dit artikel

,

De BitLocker encryptietechnologie in Windows Vista maakt het een stuk moeilijker om een dual-boot systeem op te zetten. Dat heeft veiligheidsgoeroe Bruce Schneier gemeld.

Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows Vista zal voorzien zijn van een nieuwe encryptietechnologie genaamd BitLocker. Met dit systeem kan data versleuteld worden, waardoor gegevens niet in verkeerde handen kunnen vallen als men de computer verliest of als deze gestolen wordt.

Het negatieve neveneffect van dit systeem is dat het ook de uitwisseling van data in een dual-boot systeem verhindert. "Je zou BitLocker als anti-Linux kunnen zien, omdat het problemen veroorzaak in dual-boot systemen," aldus Schneider, die ervoor waarschuwt dat technische vooruitgang minder belangrijk is dan de vooruitgang in het presenteren van nieuwe technologieën aan gebruikers.

"De fundamentele veiligheidsproblemen zijn opgelost, nu is het belangrijk om de technologie ook te laten werken. Installatie, implementatie en updates zijn kernpunten. Er moet nog heel wat gedaan worden aan de gebruikersinterface," zo vertelde Schneider.

Schneider is bang dat Microsoft met Vista doorgeslagen is op het gebied van beveiliging. Hij vertelde dat Vista gebruikers wellicht overspoeld gaan worden met waarschuwingsberichten. Dat kan als gevolg hebben dat mensen zich gaan irriteren aan deze berichten en ze vervolgens zonder te kijken accepteren.