Racen in het ziekenhuis!

Als het aan de Spill Group, Stichting CliniClowns Nederland en De Nederlandse Gamedagen ligt kan er binnenkort in het ziekenhuis gegamed worden. Dankzij de game van een nu nog onbekend talent, wordt het spel gerealiseerd en haalt de persoon tevens een bedrag binnen van € 20.000,-

Racen in het ziekenhuis!Gamen met vrienden biedt mogelijkheden om hen weer te laten deelnemen aan de maatschappij waardoor de welzijn van kinderen wordt bevorderd.

Het maken van games is een specialistisch vak, er is veel talent voor nodig. Het bedrijf geeft startende game-ontwikkelaars of afstuderende kunst-, media-, informatica- en ontwerpstudenten een kans hun talenten te laten zien.

Goede, interactieve games stimuleren de ontwikkeling van kinderen. Dat is de overtuiging van CliniClowns, die zich achter de Spill Group Game Award 2006 van organisator De Nederlandse Gamedagen schaart.

‘Ontwikkel een game geschikt voor langdurig zieke kinderen.’ Seth van der Meer, voorzitter van de Stichting Nederlandse Gamedagen, vertelt er gepassioneerd over. ‘Wij nemen gamen uiterst serieus. Games openen een nieuwe wereld en zijn veel meer dan alleen vermaak. Het maakt het kind in je los. Om daar talent bij te mogen zoeken is fantastisch.

Waarschijnlijk kan er binnenkort door de inzet van de betrokken partijen zieke kinderen een leuke tijd worden gegeven met een spel ontwikkeld door onbekend gametalent, die daar zelf ook weer profijt van hebben.

Bron:Techzine Redactie