2min

Tags in dit artikel

, , ,

Box heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid met de bètaversie van de Box voor G Suite-integratie. De integratie werd in juli al aangekondigd, maar was tot nu toe nog niet openbaar te gebruiken.

De integratie met G Suite laat gebruikers Google Docs, Sheets en Slides maken en aanpassen, zonder Box te verlaten. Ook is het mogelijk om in de documenten samen te werken. Daarnaast werd er een vergelijkbare integratie aangekondigd tussen Box en Google Hangouts Chat, meldt CRN.

Gebruikers van de nieuwe integratie kunnen verder gebruikmaken van administratieve functies van Box. Verder is het mogelijk om de beveiliging, het bestuur en de compliance-mogelijkheden te gebruiken.

Binnenkort moet er ook een integratie komen met Gmail. Daarmee kunnen Gmail-gebruikers Box-bestanden toevoegen aan een mail. Ook is het mogelijk om bijlages naar Box te downloaden, zonder Gmail te verlaten.

Naadloos werken

De integratie is niet alleen voor Box, maar ook voor Google belangrijk. Volgens Ritcha Ranjan, directeur van productmanagement bij Google, gebruiken mensen namelijk diverse producten om samen te werken. “We willen de workflow extreem naadloos maken, zodat je gemakkelijk G Suite kunt gebruiken als je met Box werkt. We proberen je te helpen tijd te besparen.”

In de toekomst blijft Box naar eigen zeggen investeren in nieuwe integraties en blijft het bestaande integraties met derde partijen verbeteren. Zo zijn er nu ook integraties met Slack, Salesforce en DocuSign aangekondigd. Eerder deze maand werd al een integratie met het Salesforce-platform Quip onthuld.

De openbare bèta van de integratie met G Suite is vanaf vandaag door iedereen te gebruiken.