min

Tags in dit artikel

, , ,

Napster is al een tijdje niet meer de downloadservice waar het ooit berucht om stond, de service is nu omgevormd tot directe concurrent van Apple’s iTunes. Apple lijkt echter niet heel veel marktaandeel in te leveren en daarom komt Napster nu ook met een eigen audiospeler.

Napster heeft er zelf niet veel aandacht aan geschonken, maar sindskort heeft het bedrijf twee audiospelers in haar assortiment. Er is een versie met 256MB aan flashgeheugen en een versie met 1GB. Beide apparaatjes zijn wel verschilend maar hebben beiden wel iets weg van een iPod. Ze hebben ook een rond navigatiewiel, dat overigens niet hetzelfde werkt als bij de iPod.

De 256MB speler heeft een monochroom schermpje terwijl de 1GB versie een kleurenschermpje heeft, waarop naast de muziekinformatie ook foto’s en filmpjes op weergegeven kunnen worden. De 1GB speler ondersteunt MP3, WMA, WAV, MPEG4 (video) en JPEG (foto) en deze speler heeft ook een ingebouwde FM radio en een equalizer.

Het is niet precies duidelijk welke functies de 256MB versie allemaal heeft, maar aangenomen mag worden dat deze speler ook MP3, WMA en WAV bestanden af kan spelen. Napster biedt de 256MB speler gratis aan bij een "Napster To Go" jaarabonnement van 15 dollar per maand. Voor die 15 dollar kan er onbeperkt muziek gedownload worden en hoeft er dus niet meer per nummer betaald te worden.

De 1GB speler kost normaal 120 dollar, maar bij een abonnement van eveneens 15 dollar per maand, kost hij nog maar 50 dollar.
De actie is momenteel alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten, het is niet duidelijk of de actie ook naar andere landen uitgebreid gaat worden.