2min

Tags in dit artikel

, , ,

eBay is de afgelopen twee jaar bezig geweest met het verbeteren van zijn infrastructuur voor informatietechnologie. Nu heeft het bedrijf een mijlpaal bereikt. De webwinkel heeft zijn eigen ontworpen servers namelijk afgemaakt. Aan het eind van het jaar worden de server designs open-source gemaakt.

Het plan was om eigen hardware en een kunstmatige intelligentie-engine te maken, meldt Silicon Angle. Daarnaast moesten zijn datacentra gedecentraliseerd worden en de architectuur ingericht worden voor edge computing. Alle wijzigingen moeten het bedrijf helpen bij het gebruik van nieuwere technologieën als Kubernetes, Envoy Proxy, MongoDB en Apache Kafka.

Het bedrijf heeft nu laten weten dat de servers na negen maanden afgemaakt en ingezet zijn. Volgens Mazen Rawashdeh, vice-president van platform engineering, kan het vaak wel jaren duren om hetzelfde punt te bereiken. eBay kon dit echter in “een agressieve tijdlijn”, zonder extra kosten doen.

“We zijn systematisch door iedere laag van onze techologie gegaan en bestudeerden efficiëntie, capability en de mogelijkheid om bestaande oplossingen te verbeteren.”

AI engine

Naar eigen zeggen kan het bedrijf nu al zijn voordeel doen met de nieuwe infrastructuur. Zo worden er nieuwe technologieën gebruikt om een in-house AI-engine op te bouwen, waarmee de ontwikkelaars nieuwe producten en ervaringen voor klanten kunnen maken.

“Onze AI-engine heeft de productie van nieuwe functies, zoals computer vision, Image Search en het delen op sociale media, al versneld. Daardoor kunnen teams de ontwikkeltijd verlagen van weken naar slechts uren”, aldus Rawashdeh.

De Image Search API werd vorige maand al geïntroduceerd. Daarmee kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van de visuele zoekdiensten die eBay geïmplementeerd heeft om gebruikers te helpen bij het zoeken door de website. Zo kan een gebruiker een foto maken van iets wat diegene wil kopen en eBay laten zoeken naar vergelijkbare producten.