1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Chinese overheid heeft een nieuwe website gelanceerd waarop vanalles te lezen is over de taal en cultuur van het Aziatische land. China hoopt met de site de groei van haar economie gepaard te laten gaan met een groei van haar culturele invloeden in het buitenland.

Op de site linese.com zijn onder andere audiovisuele presentaties en interactieve oefeningen. Ook kunnen leraren die de taal Mandarijn onderwijzen op de site terecht voor advies. De site heeft ook wat meer luchtige onderwerpen zoals foto’s en informatie over markante objecten en personen in China, waaronder de Chinese muur, acteur Jackie Chan en basketballer Yao Ming. De site biedt dagelijks nieuwe korte lessen aan, die soms een actueel thema hebben. Zo kan er vandaag geleerd worden hoe je in het Mandarijn over een voetbalwedstrijd kan discussiëren.

Volgens het Chinese ministerie van onderwijs zijn er momentel 30 miljoen mensen die Mandarijn als buitenlandse taal leren en meer dan 2,500 universiteiten in 100 landen bieden de taal in het onderwijspakket aan.
Momenteel zijn er alleen een Engelse en Chinese versie van de site beschikbaar, binnenkort komen daar een Japanse en Koreaanse versie bij. Het is niet duidelijk of er later nog meer talen volgen.