min

Tags in dit artikel

, ,

De populaire fotosite Flickr heeft meerdere talen toegevoegd aan haar site. Dit vlak nadat China de toegang tot de site blokkeerde.

Zeven nieuwe talen zijn aan de foto-community Flickr toegevoegd om haar diensten toegankelijker voor de wereld te maken. Helaas behoort Nederlands niet tot de nieuwe talen, maar traditioneel Chinees, Duits, Spaans, Frans, Koreaas, Italiaan en Portugees zijn wèl toegevoegd.

"Flickr heeft zichzelf neergezet als de ogen van de wereld, met miljoenen mensen van over de hele planeet die foto’s delen van elk denkbaar aspect van het leven," aldus Stewart Butterfield, mede-oprichter van Flickr. " Vandaag breiden we onze talenondersteuning uit om de dialoog te bevorderen en om diegene te verbinden die niet dezelfde taal spreken, maar wel dezelfde passies delen."

Om de mijlpaal te vieren zal Flickr een serie van globale evenementen organiseren, welke deze maand in Berlijn, Parijs, London en Montreal zullen plaatsvinden.

De fotosite verklaarde dat het tevens haar "24 uren Flickr" boek zal uitbrengen. Een fotoproject waarvoor leden werden aangemoedigd om een foto van 5 mei 2007 in te sturen om die dag in het leven van de Flickr-gemeenschap de illustreren.