min

Tags in dit artikel

Het Nederlandse telefoonnetwerk wordt uitgebreid met twee nieuwe netmummers; 085 en 091. Deze netnummers zijn speciaal bedoeld voor het internetbellen, een technologie genaamd VoIP. Deze netnummers zijn niet gebonden aan een bepaalde regio.

085 is het netnummer voor particuliere internetbellers, 091 wordt gebruikt voor telefoonnummers met afwijkende tarieven. 091 is vergelijkbaar met 0900, 0906 en 0909 nummers.

Het Ministerie van Economische Zaken heeft besloten dat er geen regiogebondenheid moest zijn. 085 kan van zowel iemand uit Groningen zijn als Maastricht.

Met deze actie is geprobeerd om internet bellen te stimuleren. Volgens eigen zeggen loopt Nederland ver voor als het gaat over Voice over IP bellen.

Daarnaast zijn netnummers ook niet meer vastgebonden aan regio’s. Alleen je hoofdlocatie moet wel in de betreffende regio zitten. Dus iemand die in Amsterdam woont en drie maanden per jaar in Maastricht woont kan gewoon die drie maanden zijn 020 nummer in Maastricht gebruiken. Ook is het internationaal mogelijk om een nummer mee te nemen, echter is het nog niet geheel bekend hoe dit in zijn werk gaat.