Volgens een Japanse winkelier is er een lanceerdatum voor de Nintendo Wii U vastgesteld. Op 18 november zou de Wii U op de Noord-Amerikaanse markt verschijnen, een week later volgt Japan.

Dat blijkt uit een e-mail van een Japanse winkelier die in handen is van de website Wii U Daily. De e-mail was enkel bedoeld voor interne doeleinden, maar circuleerde al snel tussen alle medewerkers van Japans populairste gaming shop Media Land. Eén van deze medewekers had de e-mail doorgestuurd naar de verslaggever van Wii U Daily.

In de e-mail wordt zondag 18 november als officiële lanceringsdatum genoemd voor Noord-Amerikaanse consumenten. Een week later zal de nieuwste gaming console van Nintendo op de Japanse markt verschijnen. In de e-mail wordt niets gezegd over de lancering in Europa. Wij zullen dus misschien iets langer moeten wachten op de Wii U.

Wii U Daily benadrukt dat de Nintendo Wii op zondag 16 november 2006 gelanceerd werd. De genoemde lanceerdatum in de e-mail is volgens de website dus als betrouwbaar te bestempelen.

Eind januari bevestigde Nintendo dat de Wii U nog voor het einde van het jaar gelanceerd zou worden. Het bedrijf noemde daarbij geen concrete datum. Het is aannemelijk dat Nintendo haar nieuwe gaming console nog voor de feestdagen zal lanceren. Dat is een periode dat technologiebedrijven traditioneel extra omzet draaien.

Nintendo toonde de Wii U vorig jaar op de E3-beurs in Los Angeles. De nieuwe console werd niet met al te veel enthousiasme ontvangen door gamers en investeerders. In september werd bekend dat de Wii U met enkele hardwareproblemen kampte. Hoe het daar nu mee staat is onduidelijk.