1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Veel gewelddadige videogames krijgen het hard te verduren de laatste jaren. Bij Reservoir Dogs zal dat niet anders zijn. Op dit moment staat Groot-Brittannië in rep en roer vanwege dit spel. De game, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 zou volgens velen het geweld tegen de politie aanwakkeren.

De film , geregisseerd door Quentin Tarantino vertelt het verhaal van vijf criminelen die een juwelierszaak moeten overvallen. De vijf kennen elkaar niet, en weten alleen elkanders codenaam. Uiteindelijk blijkt één van de bendeleden bij de politie te werken. Deze bloederige film en dus ook de game bezitten een aantal elementen die volgens velen het geweld tegen agenten zal doen toenemen.

Van een aantal games wordt reeds gedacht dat ze tot een moord, of een andere geweldpleging hebben geleden. Deze specifieke gevallen, die slechts een miniem percentage van de spelers betreft weerhielden verschillende regeringen niet om een aantal spellen te verbieden. In Australië en Nieuw-Zeeland is Reservoir Dogs reeds verboden. Vanaf volgende week is hij verkrijgbaar in Groot-Brittanië, onder het adults only label.