2min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung en NEC hebben een samenwerking gericht op 5G aangekondigd, waarmee de twee hun aanbod uit willen breiden. Volgens de twee partijen om het beste van technologie en de expertise van 5G samen te brengen, meldt onder andere ZDnet.

Het moet mobiele providers flexibele 5G-oplossingen bieden die gelokaliseerd zijn voor elke regio met aangepaste diensten om de eisen van de providers tegemoet te komen. NEC-vicepresident Atsuo Kawamura stelt verder dat de samenwerking met Samsung ervoor zorgt dat de twee bedrijven wereldwijd voorop blijven lopen met 5G end-to-end-technologieën.

Samsung kondigde eerder deze week aan dat het samen met Qualcomm gaat werken aan 5G small cell-ontwikkeling, om “geweldige 5G-netwerksnelheden, -capcateiten, -dekking en ultralage latency” mogelijk te maken. Samsung gaat daarbij de FSM100xx small cell van Qualcomm gebruiken, dat werkt op sub-6GHz en mmWave-golflengtes. De producten moeten in 2020 verschijnen.

Samsung is verder gekozen door Verizon voor de lancering van een 5G-dienst voor bewoners van delen van Sacremento in Lost Angeles, Houston en Indianapolis. Daarbij moet het een 5G-router leveren, een 5G Radio access unit en een digitale unit. Ook biedt het oplossingen die klaar zijn voor 5G voor zowel Sprint als AT&T.

NEC

NEC heeft een bevoorradingsdeal voor 5G getekend met de Japanse provider NTT DoCoMo. De provider is van plan om zijn nieuwe mobiele netwerk in 2020 te lanceren. Eerder dit jaar deden de twee bedrijven samen diverse verificatie-experimenten voor 5G-technologieën.

Volgens die overeenkomst gaat NEC control units voor 5G-basisstations leveren, en software-upgrades gebruiken om ervoor te zorgen dat de bestaande basisstations en andere apparatuur van DoCoMo 5G ondersteunt. Volgens Kawamura gaat het bedrijf ook “diagnoses op afstand en geavanceerde beveiliging die 5G met de laatste ICT combineert” leveren aan NTT DoCoMo.