1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Twee maanden geleden is de site Neurocampus.nl de lucht in gegaan. Op deze site kan je online je hersens trainen. Sinds de start zijn er al meer dan 500.000 oefeningen gedaan. De laatste tijd zijn de braintrainers steeds populairder aan het worden.

Uit de statistieken van Neurocampus blijkt dat zeventig procent vrouw is en dat de leeftijd tussen de veertig en zestig jaar ligt. Er zijn 28 oefeningen op de site en de gebruikers oefenen gemiddeld vijftien minuten per dag. Alle oefeningen zijn in verschillende groepen opgedeeld, deze groepen zijn Inzicht, Taal, Rekenen en Geheugen. Wanneer je jezelf hebt ingeschreven ben je geen bezoeker meer, maar mag je jezelf student noemen. Alle studenten kunnen hun eigen vorderingen zien en zichzelf met de rest vergelijken.

Op de Nintendo DS en op de Nintendo Wii zijn ook een aantal games om je brein te trainen. Dit gebeurt ook door middel van kleine simpele spelletjes. Aan het eind krijg je ook een leeftijd tussen de twintig en de tachtig. Twintig staat voor heel erg goed en tachtig is slecht.