min

Tags in dit artikel

, , ,

De laatste maanden waren er al vele geruchten te lezen op het World Wide Web over de lanceerdatum van de Nintendo Wii, zoals ook hier op Techzine. Nu is er een insider e-mail gelekt die gestuurd is naar verschillende grote gamewinkels in het Verenigd Koninkrijk waarin staat dat ze aftelklokken zullen ontvangen van Nintendo die aftellen naar de lanceerdatum van de Wii.

Meestal is Europa niet bepaald het "continent to be" als het om games gaat: vaak veel latere releases dan de rest van de wereld, veel duurdere prijzen tot soms wel het dubbele en ga zo maar door. Uit de acties van Nintendo blijkt dat ze daar iets aan willen doen, zo hebben ze de zwarte Nintendo DS Lite exclusief in Europa uitgebracht (deze wordt in september ook in Japan in de rekken gelegd). Met deze klokken wil Nintendo de Europese gamers, en ook niet gamers, klaarstomen voor de Europese launch van de Nintendo Wii.

Een precieze launchdate wordt niet vermeld in de e-mail, maar eens dat de klokken geplaatst zijn is het natuurlijk direct bekend. Waarschijnlijk zal dus eerst een officiële aankondiging van Nintendo gemaakt worden op een of ander groot game-evenement en dan worden de klokken pas in de winkels geactiveerd worden. De vraag is natuurlijk welk evenement, velen hadden alle hoop op de Leipzig Game Convention gezet, maar het is nu al bekend dat er niet eens speelbare demo’s van de Wii zullen zijn, dus een aankondiging van de launchdate zit er waarschijnlijk niet in.


Klik op de afbeelding voor een grotere versie[/b]