Van alle Nederlanders brengt één op de drie minstens één keer per maand een bezoek aan de Nederlandse versie van Wikipedia. Hiermee is Wikipedia de zesde site in de top tien van de Multiscope Visiscan.

Multiscope is een onderzoeksbureau dat kijkt hoe populair websites zijn. Dit bedrijf constateert uit deze cijfers dat Wikipedia.nl nu vier keer populairder is dan dat het twee jaar terug was. Dit is volgens het bedrijf precies dezelfde ontwikkeling als de websites Startpagina en Marktplaats doormaaktten.

Het Nederlandse publiek geeft Wikipedia een gemiddeld rapportcijfer van 8,1. Binnen de categorie ‘Portalen – Gidsen en Naslagwerken’ scoort Wikipedia daarmee de hoogste tevredenheid.

Naast de hoge waardering is een mogelijke verklaring van het succes de grote hoeveelheid artikelen (220.000+) die de website bezit en het grote aantal links dat naar de Nederlandse homepage leidt (44.000+). Wikipedia is hierdoor net zo gewoon als de andere grote sites.
Het is niet zo dat de makers van Wikipedia helemaal verantwoordelijk zijn voor het succes. Dit komt voornamelijk door de gebruikers, omdat zij voor een groot deel de artikelen schrijven.