2min

Tags in dit artikel

, , ,

In een brochure die men kon verkrijgen op de Leipzig Game Convention was een MP3 speler te zien voor de Nintendo DS die gebruik maakt van Secure Digital (kortweg SD) kaartjes met een grootte van maximaal 2GB.

Er was al een mediaspeler, genaamd Play Yan, door Nintendo op de Japanse markt gebracht dat de GameBoy Advance er toe in staat stelde MP3- en MPEG4-bestanden af te spelen. Een woordvoerder van Nintendo heeft nu aan GamesIndustry.biz bevestigd dat de Play Yan nu ook naar Europa komt. Deze media speler zal de grootte hebben van een GameBoy Advance cartridge en zal vlekkeloos functioneren in een Nintendo DS, Nintendo DS Lite, GameBoy Advance SP of GameBoy Micro. De woordvoerder wist ook te vertellen dat alle SD kaartjes hiermee zullen werken, niet alleen tot 2GB. Het is nog niet bekend of er al dan niet een SD kaartje met de adapter wordt meegeleverd. Volgens de woordvoerder is prijs noch datum al bekend, maar de gadget website Gizmodo meldt al een datum, 8 oktober, en een prijs van 29,99 euro.

[center]Een scan van de brochure op de Leipzig Game Convention[/center][/sup]
Er zijn naast deze MP3 speler van Nintendo al vele andere adapters voor de GBA/Nintendo DS die door thrid party fabrikanten gemaakt zijn. Deze zijn mijns inziens veel interessanter, aangezien deze adapters voor dezelfde prijs (ik baseer me op de prijs die Gizmodo meldt voor Nintendo’s MP3-speler) meer functionaliteit bieden. Zo kunnen deze ook nog tal van zogenaamde "homebrew" (homebrew is zelfgemaakte en gratis software) programma’s en spelletjes draaien. Doordat SD-kaartjes vrij groot zijn steekt de MP3-speler van Nintendo ook een stukje uit het cartridge slot van de GBA (althans de huidige Play Yan zoals te zien is op onderstaande afbeelding) en de Nintendo DS en vooral uit de Nintendo DS Lite. Sommige van die third party adapters gebruiken het miniscule MicroSD geheugen waardoor het mogelijk is om adapters te fabriceren die zelfs niet uit het GBA slot van de Nintendo DS Lite steken. Ik geloof dan ook niet dat deze officiële Nintendo media speler voor de NDS/GBA een groot succes zal zijn aangezien er veel betere alternatieven zijn voor ongeveer dezelfde prijs.

[center]Links de Play Yan in een DS Lite en rechts de Play Yan in een normale DS[/center][/sup]