Microsoft wil zijn nu exclusief zakelijke Microsoft-365 bundels mogelijk uitbreiden naar de consumentenmarkt. Dat meldt ZDnet in een recente post.

Volgens de techsite is een uitbreiding van de nu nog zakelijke Microsoft 365-bundels naar een consumenteneditie slechts een kwestie van tijd nu onder meer wordt gezocht naar een ‘Product Manager M365 Consumer Subscription’. In de vacaturebeschrijving wordt daarbij onder meer gerefereerd aan een managementfunctie voor het team dat zich moet bezighouden met het identificeren, het opbouwen, bouwen en marketen van een nieuwe Microsoft 365-abonnementsproduct voor consumenten.

Concreet zal het team, volgens de vacature, voor de nieuwe 365-bundel voor consumenten zich gaan bezighouden met het bestaande Windows 10-platform en het daarbij behorende ecosysteem, het Microsoft Surface device-portfolio, de Office 365-abonnementen voor consumenten, Skype, de slimme assistent Cortana en de Bing-zoekmachine. Daarnaast zal nauw worden samengewerkt met het Education-team van Microsoft.

Inhoud 365-bundel voor consumenten

De gedetailleerde functieomschrijving geeft voor ZDnet reden genoeg dat de consumentenversie van de Microsoft 365-bundel al deze oplossingen zal bevatten. Extra toevoegingen kunnen onder meer Outlook Mobile, Microsoft To-Do en wellicht MSN-applicaties zijn. Ook kan de bundel eventueel exclusief aan de Surface-devices worden gekoppeld, zo stelt de site als hypothese.

De consumentenversie van de 365-bundel moet gaan vallen onder de productdivisie Modern Life and devices. Deze divisie richt zich speciaal op producten voor de zogeheten ‘prosumers’, zo beweert de techsite verder. Prosumers zijn vaak consumenten die weten hoe zij technologie moeten gebruiken, maar daarbij nog zoeken naar de manier om hierdoor zelf productiever te worden.

Nu exclusief voor zakelijke markt

Op dit moment bestaat de  Microsoft 365-bundels die de leverancier exclusief aan de zakelijke markt levert uit Windows 10, Office 365 en Enterprise en Security. Deze laatste oplossingen bieden zakelijke eindgebruikers onder meer Intune device management, mogelijkheden voor analytics en enkele toepassingen voor Azure Active Directory. In feite zin de nu bestaande Microsoft 365-bundels een evolutie van de eerdere bundels voor de (grootzakelijke) markt Enterprise E5 en E5.

De zakelijke 365-bundels worden in verschillende varianten aangeboden voor verschillende doelgroepen of verticale markten. Deze varianten zijn Microsoft 365 Enterprise, Microsoft 365 Business, Microsoft 365 F1 voor firstline workers, Microsoft 365 Education, Microsoft 365 Non-profit en Microsoft 365 Government.

Volop speculatie

De komst van de Microsoft 365-bundel voor consumenten, speciaal prosumers, blijft echter nog volop speculatie. De softwaregigant zelf wil het bestaan of de plannen voor deze specifieke bundel 365-producten voorlopig noch bevestigen noch ontkennen.