2min

Het alles-in-een pakket Microsoft 365 Business wordt vandaag uit de publieke preview gehaald. Na een paar maanden testen, is het nu beschikbaar voor alle kleine klanten. De bundel omvat onder meer Office 365, Windows 10, de mobiele tools en de bijbehorende veiligheidssoftware.

De suite werd oorspronkelijk gepresenteerd als een oplossing voor bedrijven van elk formaat. Tot een paar maanden geleden, toen Microsoft de beslissing nam om het aanbod in twee pakketten te splitsen: eentje voor zakelijke klanten (die al verkocht wordt) en deze variant voor kleinere bedrijven met maximaal 300 werknemers. Vandaag is die laatste officieel gelanceerd.

Voor kleine bedrijven

Microsoft stelt dat het pakket “doelbewust” ontwikkeld is voor kleine en middelgrote-bedrijven die geen middelen hebben om IT-producten te gebruiken en ontwikkelen, maar wel een overkoepelende tool nodig hebben. Met Microsoft 365 Business heb je alle applicaties, opslagmogelijkheden en e-maildiensten van Office 365 ter beschikking, waaronder ook Microsoft Teams. Verder is er apparaatbeheer en zijn er extra veiligheidsmaatregelen als Windows Defender.

De zakelijke versie van de suite is verder zo opgezet, dat bedrijven ondersteuning krijgen die niet per se een losstaande IT-afdeling hebben. Om die reden heeft Microsoft de gebruikersinterface zo gemakkelijk mogelijk gehouden en voegt het Microsoft Admin Console toe, waarmee beheer en installatie van apps en systemen zo eenvoudig mogelijk is.

Kosten per maand

De dienst is gericht op het midden- en kleinbedrijf, en het aantal gebruikers is begrensd tot driehonderd. Per maand betaal je hiervoor 17 euro per maand per gebruiker. Mocht je meer medewerkers hebben, kom je in aanmerking voor de Enterprise-producten van Microsoft en is het interessant om even contact op te nemen met de salesafdeling.