1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Bij Adobe heeft men heel hard gewerkt aan de nieuwe flashplayer voor Linux. Eindelijk zullen de Linuxgebruikers nu ook gebruik kunnen maken van versie 9 van deze populaire player.

Ook Linuxgebruikers kunnen met deze player alle filmpjes en spelletjes die met flash gemaakt zijn op internet afspelen. Dit is nu nog wel eens een probleem. Ook is deze versie een stuk stabieler dan de oude versie die nu gebruikt wordt, die wel eens wil crashen. Bij de Linuxversie was geluid en beeld ook niet altijd synchroon, maar dat is nu ook opgelost.

Adobe heeft altijd al openheid gegeven op de weblog van het bedrijf. Hier was te vinden hoe de ontwikkeling van de flashplayer liep en er werd hier al lang om een beta release geschreeuwd.

Deze lijkt er nu aan te komen. Dit komt omdat de leider van het project de code aan het doornemen is en aan het kijken is of alle componenten goed werken. Dit zou moeten leiden tot een snelle (beta) release. ZDnet meldt dat dit al binnen twee weken zal gebeuren, maar dat is niet zeker.