min

Tags in dit artikel

, ,

Adobe heeft bekend gemaakt dat het bedrijf versie 1.5 van haar AIR-product heeft vrijgegeven voor Linux. Adobe AIR 1.5 is een belangrijke component binnen het Adobe Flash Platform.

Met Adobe AIR kunnen webontwikkelaars werken met talen HTML, JavaScript, ActionScript en het gratis, open source Flex-framework. AIR stelt de ontwikkelaar dan instaat om deze applicaties buiten het browser om te leveren. Door de onthulling van Adobe AIR 1.5 voor Linux zijn klanten en gebruikers van het AIR-systeem er weer van verzekerd dat hun applicaties cross-platform bruikbaar is.

"Met de beschikbaarheid van Adobe AIR voor Linux tonen we commitment aan de Linux community en leveren we een technologie die consistent op alle besturingssystemen draait", zegt David Wadhwani, general manager en vice president van de Platform Business Unit bij Adobe. "Door Adobe AIR te gebruiken, kunnen miljoenen webontwikkelaars nu ook Linux-ontwikkelaar worden. Met slechts beperkte inspanning en zonder extra kosten, kunnen bedrijven zich richten op verschillende nieuwe apparaten en op groeiende markten waar de populariteit van Linux steeds groter wordt."

Nieuw aan Adobe AIR 1.5 zijn functies die ook in Flash 10 ingebakken zijn, een eveneens van Adobe afkomstig stukje software. Het programma herbergt de open source WebKit HTML engine en verbetert de prestaties van applicaties met ‘SquirrelFish’, de nieuwe WebKit JavaScript-interpreter. Adobe AIR 1.5 bevat ook een nieuwe, gecodeerde database die voldoet aan de beveiligingseisen voor bedrijven en data veilig opslaat op de computer van de klant.