1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Eidos executive Ian Livingstone liet in een interview met GamesIndustry.biz weten dat hij het uitstel van de PS3 in Europa een erg bizarre zet vindt van Sony. Dit zal volgens hem de loyaliteit van de kopers zwaar op de proef stellen.

Livingstone vindt deze zet van Sony merkwaardig omdat de PlayStation 1 en de PlayStation 2 in Europa de hoogste verkoopcijfers hadden. Het uitstel betekent ook dat Microsoft voor de tweede keer op rij een kerstperiode voorgeschoteld krijgt, Microsoft moet die deze keer echter wel delen met Nintendo.

Echter gelooft Livingstone wel dat Sony op lange termijn er als winnaar zal uitkomen. De reden die hierachter schuilt, is dat het de software is die de console verkoopt. Volgens deze man komen er een hele boel PS3-exclusive titels uit op de console. Hij gaf als voorbeeld hoe Tomb Raider de verkoopcijfers van de PS1 in de lucht deed schieten, hetzelfde voor GTA en de PS2.

Op wereldwijd gebied verwacht Livingstone dat Nintendo de Japanse markt zal domineren en Microsoft de Amerikaanse omdat de Xbox 360 al een jaar langer op de markt zal zijn dan de PS3 en het absoluut dominerend is op gebied van online gaming.