De Playstation 3 krijgt de laatste tijd heel wat kritiek te verduren. Een aantal grote gameproducenten geloven steevast in de kansen van de Nintendo Wii. Dit staat duidelijk in contrast met Eidos, die de Playstation 3 als "ultimate machine" bestempeld.

Ian Livingstone van Eidos deed deze uitspraak in een interview met GamesIndustry. Het interview ging de line-up van Eidos op de Games Convention in Leipzig behandelen, maar ook de next-generation consoles kwamen aan bod. Over de Playstation 3 wist Livingstone het volgende te vertellen.

"Eerst en vooral is het uitzonderlijke kwaliteit. Als mensen de ultieme machine zoeken is de Playstation 3 duidelijk de console met de beste specificaties. Voor kwaliteit moet je nu immers betalen. Het is echt mooi om te zien en je hebt een virtuele interactieve bioscoop in je eigen huis. Sony moet de mensen duidelijk maken dat het inderdaad veel geld is, maar dat het zijn geld waar is."

Het was reeds bekend dat Playstation 3 titels wat meer zullen kosten als spellen voor de eerdere consoles. Livingstone legde uit dat games maken niet meer zo makkelijk is als vroeger. Ook het investeren van meer dan 7 miljoen euro in een spel zorgt voor een enorm risico, dit geld moet terug worden verdiend.

Andere producenten als Atari en Electronic Arts zijn ervan overtuigd dat de Nintendo Wii voor verrassingen zal zorgen en zeer populair zal zijn. De bedrijven hebben hun spellen en support voor de consoles hier reeds op afgestemd. De uitspraak van Eidos komt dus eerder onverwacht, wie gelijk heeft zal nog moeten blijken.