1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Tim Berners-Lee, Directeur van het W3C dat onder andere bekend staat om de richtlijnen die ze voor webdevelopment geven, meldde op zijn weblog dat er toch nog verder gewerkt gaat worden aan HTML.

Opmerkelijk, aangezien het W3C eerder meldde zich op XML talen te willen storten, zoals XHTML. De laatste specificatie van HTML, versie 4.01, is vrijgegeven op kerstavond 1999 en sinds dien is er nog maar weinig gebeurd aan de mark up taal.

XHTML wordt nog niet veel gebruikt omdat internet explorer het niet ondersteund. Aangezien internet explorer nog altijd de meest gebruikte browser ter wereld is, is het voor web developers niet interessant om deze taal te gebruiken. Doordat W3C de ontwikkeling in XHTML zo doorzette, is het volgens sommige de connectie met de webdevelopers kwijt geraakt en dit is ze kwalijk genomen.

Berners-Lee ziet deze fout nu ook in en zegt dat er een nieuwe werkgroep samengesteld wordt die verder werkt aan HTML. De huidige XHTML werkgroep zal echter wel door blijven werken aan de markup taal waarvan de roots bij XML liggen.