1 min

Tags in dit artikel

,

Het Worldwide Web Consortium (W3C) meldt dat het op schema loopt om de uiteindelijke HTML5-specificatie in 2014 uit te geven. Om dat te bewijzen heeft het W3C een voorlopig plan uitgegeven, waarin staat uitgestippeld welke stappen er genomen gaan worden om de softwaretaal voor webontwikkeling naar een hoger niveau te brengen.

Het plan, dat nog goedkeuring moet krijgen van de HTML Working Group, moet niet alleen een HTML 5.0-standaard in 2014 opleveren, maar ook een HTML 5.1-specificatie. De laatstgenoemde zou in 2016 van kracht moeten gaan.

De reden voor de aangekondigde versie 5.1 lijkt voor de hand te liggen. Omdat er op dit moment grote druk achter zit om HTML 5.0 in 2014 af te leveren, wil W3C zich weerhouden van alle nieuwe kwesties die worden opgeworpen. Het bedrijf wil zich op dit moment alleen concentreren op de huidige problemen, die zonder het inhoudelijk wijzingen van de 5.0-specificatie kunnen worden opgelost. Aanvullingen worden dus pas weer verwacht met versie 5.1 van de HTML-standaard.