Nintendo heeft vandaag laten weten dat de Amerikaanse launch van de Wii zal plaatsvinden in winkels van GameStop en Toys "R" Us. De nieuwe console zal op 19 november beschikbaar komen voor het Amerikaanse publiek.

Nintendo zal haar Wii console twee dagen na de lancering van Sony’s PlayStation 3 in Amerika feestelijk lanceren in een winkel van Toys "R" Us op Times Square in New York en de Universal CityWalk winkel van GameStop in Los Angeles. Het is overigens niet zo dat deze winkelketens exclusief de Wii gaan verkopen, maar de keuze van Nintendo voor deze ketens zou kunnen betekenen dat Toys "R" Us en GameStop meer consoles aangeleverd zullen krijgen dan andere ketens. Toys "R" Us, liet weten goede voorraden te hebben voor de launch, GameStop wilde daar niets over zeggen.

[imgr title="Toys "R" Us Logo" width=200 height=60]http://www.techzine.nl/uploaded/7801_1eecdcd5.jpg[/imgr]Voor beide ketens is de samenwerking in ieder geval al positief, veel mensen zullen door de publiciteit hun exemplaar van de Wii bij een van de winkels van Toys "R" Us of GameStop gaan halen. Door de grote vraag naar de console is het overigens niet meer mogelijk om bij één van de ketens een pre-order te plaatsen.