2min

De meeste winkelketens in de Verenigde Staten zijn al door hun eerste voorraad Wii U spelconsoles heen vanwege de grote vraag naar de nieuwe console van Nintendo en opvolger van de Wii. Game Mania Nederland meldt als eerste in Nederland ook door hun eerste voorraad heen te zijn. Van een daadwerkelijke verkoop is echter nog geen sprake want de Wii verschijnt pas eind november in de winkels, het gaat om zogenaamde pre-orders.

Onder andere Gamespot, Best Buy, Target en Toys R Us moesten constateren dat hun voorraad Wii U spelconsoles snel was uitverkocht, dit door grote vraag naar de spelconsole en het aantal consumenten dat bereidt is de console te pre-orderen. Game Mania is de eerste winkel in Nederland die nu ook door zijn voorraad heen is, alleen een klein aantal basispakketten is nog beschikbaar. De pakketten met extra opslagruimte en één gratis zijn inmiddels uitverkocht. Dit betekent overigens niet dat de uitgebreide pakketten in Nederland niet meer te verkrijgen zijn. Onder andere Bol.com en de Bart Smit melden nog voorraad te hebben, de vraag is alleen voor hoelang.

Vaak leveren fabrikanten in het begin maar een beperkt aantal exemplaren aan winkels en winkelketens omdat ze meestal niet kunnen voldoen aan de vraag. Toen in november 2006 de Nintendo Wii op de markt kwam was de vraag zo groot dat er Wii’s werden verkocht op Marktplaats en eBay voor prijzen die ruim boven de prijzen in de winkel lagen. Het duurde uiteindelijk maanden voordat de Wii echt goed overal vanuit voorraad te verkrijgen was. Of de Wii U even succesvol wordt als zijn voorganger is moeilijk te zeggen maar ook moeilijk te overtreffen. In elk geval zullen Microsoft en Sony de Wii U nauwlettend in de gaten houden, Nintendo zal niet snel meer onderschat worden.

Nintendo wil niets kwijt over het aantal Wii U exemplaren dat aan Nederlandse winkels en ketens wordt geleverd in de eerste maanden.