Meer informatie over Wii kanalensysteem

Nintendo of Europe heeft vandaag een persbericht de deur uitgedaan waarin er meer informatie wordt gegeven over het kanalensysteem van de Wii.

Meer informatie over Wii kanalensysteemHet hoofdmenu van de Wii biedt plaats voor 48 kanalen, verdeeld over vier pagina’s. Uit de doos zijn er al vier kanalen geïnstalleerd: het diskkanaal, gebruikt om je Wii of GameCUbe spellen te starten, het Mii-personagekanaal, fotokanaal en het Wii-winkelkanaal. Uiteraard wordt dit nog uitgebreid, zo zal enige tijd na de launch het internetkanaal aan de lijst toegevoegd worden en nog wat later ook het weer- en nieuwskanaal.

De Mii’s die aangemaakt zijn via het Mii-personagekanaal kunnen uitgewisseld worden met andere mensen via WiiConnect24 en ze kunnen ook opgeslagen worden in de remote.

In het fotokanaal kan je foto’s bekijken die opgeslagen zijn op je SD, MiniSD of MicroSD kaartje. Van deze foto’s kan je een diashow maken of zelfs een puzzel die je vervolgens met behulp van de remote kan oplossen. In dit kanaal kan je ook filmpjes bekijken (AVI en QuickTime). Helaas is de enige manier om muziek te beluisteren door nummers te laten afspelen op de achtergrond van een diashow. Een echte MP3-speler zit er dus niet in.

Zoals eerder al gemeld zal je kort na de lancering het wereldwijde web kunnen verkennen via het internetkanaal. De Opera browser zal tot juni 2007 gratis te gebruiken zijn.

Op 20 december zal het mogelijk zijn om het weer op te vragen via je Wii in het weerkanaal. Via een 3D wereldbol kan je eenvoudig de weervoorspellingen zien op verschillende plaatsen in de wereld. Weathernews zal instaan voor de meest actuele weergegevens.

Begin volgend jaar, 27 januari, zal het nieuwskanaal beschikbaar zijn. Wie een breedbandverbinding heeft zal hier het laatste nieuws kunnen lezen, geleverd door Associated Press.

Alle overige vrije kanalen kunnen gevuld worden met Virtual Console games of eventueel latere uitbreidingen.

Meer informatie over Wii kanalensysteem
Bron:Techzine Redactie