1 min Applications

100-dollar-laptop kost 150 dollar

De eerste testversies van de inmiddels beroemde "100-dollar-laptop" zijn verspreid voor testdoeleinden. De stichting "One laptop per child" wist te melden dat de kostprijs op dit moment op ongeveer 150 dollar ligt.

100-dollar-laptop kost 150 dollar

Nicholas Negroponte, een medewerker van het OLPC-project, had eerder dit jaar al gewaarschuwd dat de prijs van de laptop zou stijgen naar zo’n 135 à 140 dollar per stuk. Zelfs deze prijs was te optimistisch, in werkelijkheid zal er 150 dollar moeten neergelegd worden. Voor ons betekenen enkele tientjes natuurlijk niets, maar we mogen we de impact van zo’n prijsverhoging in derde wereld landen niet onderschatten, zeker niet met het doeleinde van de laptops in het achterhoofd. Toch is het volgens software-manager Walter Bender van OLPC nog steeds het doel om de prijs van de laptop tegen 2008 te laten dalen naar 100 dollar.

Ongeveer medio 2007 is het de bedoeling de laptop te leveren aan Argentinië, Brazilië, Lybië, en Nigeria die samen ongeveer vijftig miljoen exemplaren hebben besteld.

Bron:Automatisering Gids