De 100-dollar laptop, die inmiddels geen 100 dollar meer kost, is bedoeld voor kinderen in ontwikkelingslanden. De specificaties en de prijs zijn echter ook zeer aantrekkelijk voor consumenten in het westen en voor hen is er goed nieuws, want de 100-dollar laptop zal ook voor te kopen zijn.

Als je als westerse consument een 100-dollar laptop wilt aanschaffen zit er echter wel een addertje onder het gras, je moet ze namelijk per twee kopen. De ene mag je zelf houden en de ander is voor een goed doel, deze wordt namelijk geschonken aan een ontwikkelingsland. Je betaalt dus eigenlijk 300 dollar voor je eigen exemplaar, maar steunt daarmee ook iemand in een ontwikkelingsland

De stichting ‘One Laptop Per Child’ is van plan om haar 150 dollar kostende laptop in 2008 commercieel in te zetten, aldus Mitchell Bletsas op de CES 2007. Het OLPC is op dit moment bezig om een samenwerking op poten te zetten met eBay voor de marketing, verklaarde Bletsas verder.

Deze zomer worden de eerste vijf miljoen exemplaren geleverd aan ontwikkelingslanden, waaronder Brazilië, Argentinië, Uruguay, Libië, Pakistan en Thailand.