1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Politici schijnen het tegenwoordig erg druk te hebben, logisch met de verkiezingen voor de deur, dit wordt nog eens benadrukt door het feit dat slechts eenderde van deze politici zijn email beantwoord. Dit bleek uit een onderzoek van de website www.bestewebpoliticus.nl.

De site stuurde 102 politici een email, een schrikbarend laag percentage van 35% gaf binnen drie dagen respons. Mark Rutte kwam positief naar voren in het onderzoek, hij reageerde zelfs persoonlijk op de per email gestelde vraag over overgewicht bij kinderen, een opsteker!

De lijsttrekkers van de Partij voor de Dieren en de Christenunie stuurden een automatisch antwoord terug. Van Jan Peter Balkenende kom men helaas geen emailadres achterhalen.

Apart was de situatie rondom de VVD partij, twaalf van hen reageerde binnen een uur op het mailtje. "Of de VVD’ers zijn zeer alert op kiezersvragen, of ze hebben op dit moment weinig omhanden," constateren de onderzoekers.

Opmerkelijk is dat Lia Roefs van de PvdA pas een mail terugstuurde midden in de nacht, nachtbraken is dus ook populair bij politici.