2min

Tags in dit artikel

, ,

In de Westergasfabriek te Amsterdam werd afgelopen weekend voor de 13de keer het FIFA voetbal toernooi gehouden. Dit jaar kwam Andries Smit als beste uit de bus, de versie van FIFA was 2007 voor de Xbox 360.

Andries speelde met het team van Brazilië in het begin wat onder het niveau van zijn tegenstander Meier uit Oostenrijk. In de dertiende minuut scoorde de tegenstander met het team van Barcelona. Maar Andries maakte gelijk en wist uiteindelijk Meier te verslaan.

"Ik ben helemaal overdonderd, verbaasd en tegelijkertijd verrukt! Ik vond het al fantastisch dat ik mee mocht doen met de Grand Final, maar uiteindelijk ga ik zo naar huis met de wereldtitel en de trip naar het FIFA World Player Gala in Zurich. Ik kan het gewoon nog niet geloven! Het hele toernooi was gewoon schitteren", vertelde Andries Smit, na het ontvangen van de lauweringen en het prijzengeld van twintigduizend dollar uit handen van de officiele FIFA afgevaardigde en FIFA Executive Committé lid, Chuck Blazer.

"Onze felicitaties gaan uit naar Andries, de FIFA Interactive Player 2006, wiens ongelooflijke bedrevenheid in EA SPORTS’ FIFA 07 hem deze welverdiende titel hebben bezorgd,” vertelde Clive Downie, Vice President Sports Marketing bij EA. “We hebben een aantal spectaculaire prestaties gezien in het hele toernooi van dit jaar, waarbij de Grand Final het glorieuze kroonstuk voor talent is geweest. Het is een spannende klus geweest om samen met onze goede collega’s bij FIFA en Xbox te werken naar een internationaal podium waar de beste virtuele voetballer van de wereld geëerd kon worden."

"De finale zag er fantastisch uit en we zijn er enorm trots op dat we met FIFA 07 in de FIFA Interactive World Cup een high-definition voetbalgame van de volgende generatie kunnen presenteren aan alle spelers van de hele wereld. De wedstrijden op de grote schermen zagen er zo fantastisch uit dat het leek alsof je bij een grote, ‘echte’ wedstrijd aanwezig was." vertelde Richard Teversham, Head of Marketing van Xbox Europe.