2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mark Schalken uit Roosendaal heeft afgelopen weekend op de Gameplay 2006 in Utrecht de Nederlandse FIFA Interactive World Cup gewonnen. Hij versloeg in de finale Vijay Mitrasing en kwalificeerde zich daarmee voor FIFA Interactive World Cup Grand Final die 9 december in Amsterdam gehouden zal worden.

De Nederlandse FIFA Interactive World Cup werd georganiseerd door Electronic Arts, de uitgever van de Fifa spelreeks. Het toernooi is één van de twintig die verspreid over de zes continenten worden gehouden. De winnaars van deze evenementen en de nummers twee tot en met vier, kwalificeren zich voor de FIFA Interactive World Cup Grand Final die dit jaar in Amsterdam wordt gehouden.

Afgelopen weekend werden er in de Jaarbeurs in totaal 127 wedstrijden afgewerkt. Uiteindelijk bleven Mark Schalken en Vijay Mitrasing over en zij streden met respectievelijk het Engelse nationale team en Manchester United voor de titel. Mark Schalken wist deze strijd in zijn voordeel te beslissen door met 3-1 te winnen. Daarmee kwalificeerde hij zich niet alleen voor de finale, maar kon hij ook 2.000 euro een Xbox 360 en EA goodies mee naar huis nemen.

De prijzen bij de grote finale in Amsterdam zijn nog groter, degene die op 9 december als laatste overblijft kan 20.000 euro in ontvangst nemen en mag op 18 december het FIFA World Player Gala in Zurich bijwonen. Mark Schalken heeft in ieder geval al zijn zinnen gezet op deze prijs: "ik ben zo blij dat ik de Nederlandse FIFA Interactive World Cup heb gewonnen. Het was erg spannend en Vijay was heel erg goed. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik Nederland mag vertegenwoordigen in Amsterdam bij de FIFA Interactive World Cup Grand Final. Hopenlijk mag ik ook die beker mee naar huis nemen."