FIFA-spelers die in online-wedstrijden voortijdig weggaan als ze aan het verliezen zijn, krijgen waarschijnlijk een straf, of een beloning als ze dit niet doen. EA Canada zegt te werken aan manieren om dit spelbederf tegen te gaan.

In een interview met Eurogamer gaf Simon Humber van EA aan, dat het team dat aan FIFA 11 werkt, bezig is manieren te bedenken om spelers te belonen voor het uitspelen van wedstrijden in plaats van weg te gaan.

"Het is een complex probleem", zo Humber. "We hebben een 5-minuten-regel. Als je denkt dat je connectie te slecht is kun je weggaan binnen de eerste 5 minuten. [..] Hierna zal er een straf zijn; alleen in de online-wereld zijn er moeilijkheden die ervoor zorgen dat tegen de tijd dat de data onze servers bereiken, het kan dat de winst niet aan de goede persoon is toegekend. We proberen dit constant te verbeteren".

David Rutter gaf toe dat het team veel praatte over "rage quitting", het weggaan doordat men boos is over de stand tot dat moment. Dit was voor de voorbereidingen van FIFA 11, dat het derde kwartaal van 2010 op de markt zou moeten komen. Toch lijkt het volgens Eurogamer niet dat dit ook geldt voor het wereldbekerspel.

FIFA World Cup staat gepland op 30 maart dit jaar voor de PS3, PSP, Wii en xbox360.