1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vandaag onthulde Electronic Arts op de Leipzig Games Convention een nieuwe dynamische engine. De engine wordt voor het eerst gebruikt in FIFA 07 voor de Xbox 360 en stoomt de serie klaar voor de toekomst.

De nieuwe engine was twee jaar in ontwikkeling en is de grootste investering die EA op voetbalgebied heeft gedaan. De nieuwe engine van FIFA 07 geeft elke speler een ‘voetbalbrein’, de spelers zijn nu gebaseerd op de volledig nieuwe persoonlijke kenmerken en twee keer zoveel eigenschappen. Ze bewegen daardoor allemaal verschillend, net als de voetballers die we wekelijks op het veld zien.

Ook de manier waarop de bal beweegt, een belangrijk onderdeel in elk voetbalspel, is in FIFA 07 helemaal nieuw. De bal beweegt voor het eerst op zijn eigen, onafhankelijke manier. Dit resulteert in een onvoorspelbare gameplay. Het online gedeelte zal heel wat mogelijkheden bieden. Je wordt direct op de hoogte gebracht van wedstrijduitslagen via podcasts en nieuwsberichten. Tot slot hieronder een aantal screenshots van het spel. Hopelijk maakt Electronic Arts al deze beloften waar.