1 min

Tags in dit artikel

,

De Europese Commissie is akkoord gegaan met een technologie die het mogelijk maakt om gegevens over een afstand van tientallen meters te versturen met een snelheid van 480Mbps. Deze technologie werkt doormiddel van een radioverbinding voor de korte afstand, deze wordt ook wel Ultrawideband (UWB) genoemd.

UWB verdeelt gegevensstromen over frequenties die het geheel radiospectrum bevatten, alleen deze heeft zo’n lage sterkte dat het signaal vrijwel niet tot niet boven de achtergrond uitkomt. De ontvanger vangt de signalen op en bind de stromen weer bij elkaar zodat het weer de originele data zending is.

UWB zou wegens de goedkeuring in principe al in februari al in gebruik worden genomen. Echter is het zo dat dit de formele adoptie is door de Europese Commissie, er zal nu moeten worden gewacht totdat de nieuwe technologie wordt opgenomen in de Europese wetgeving.

In Amerika is deze technologie sinds 2002 geaccepteerd. Toch is er weinig beweging in te vinden, dat komt omdat er bijna geen producenten zijn voor het ontwikkelen van apparatuur of toepassingen voor deze nieuwe technologie. Toch zou deze technologie in vrij veel gevallen de communicatiedraden die in het normale huis te vinden zijn kunnen vervangen.