min

Tags in dit artikel

, ,

Het online bankieren krijgt steeds meer populariteit, vooral jongeren tussen de 16 en 25 jaar maken veel gebruik van dit systeem. Drie op de vier jongeren regelt inmiddels de bankzaken online.

Het tijdperk waarin niemand zijn bankgegevens nog via het internet wilde toevertrouwen lijkt voorbij te zijn. Vorig jaar gaf 60 procent van de Nederlandse internetters al aan het internet te gebruiken voor bankzaken, inmiddels gebruikt 71 procent van de internetters internetbankieren. Vooral bij jongeren tussen de 16 en 25 is de groei explosief, dit percentage steeg in een jaar van 50 procent naar 74 procent.

Ook het online winkelen wint steeds meer aan populariteit, zo geeft 52 procent van de internetters aan wel eens iets via internet aan te schaffen. Dit percentage lag vorig jaar nog op 44 procent en in 2003 waagde slechts 25 procent zich aan online shoppen. Ook deze stijging is weer te danken aan de jongeren, waarvan 52 procent dit jaar via internet winkelt, tegenover 13 procent vorig jaar. Hierbij wordt het internet ook vaak gebruikt om de winkel te zoeken die het product zo goedkoop mogelijk aanbiedt. 60 procent van de internetters geeft aan het internet hiervoor te gebruiken.