De overbekende weblog Geenstijl wist gisteren te melden dat Felix Meurders dood is. Na wat onderzoek bleek dit om een grap te gaan. Alleen kan de tegenpartij er niet om lachen.

De reactie van Geenstijl kwam naar aanleiding van het feit dat Meurders in een uitzending had gezegd dat Geenstijl ongeloofwaardig is, en dat 21 procent van de jongeren het wel betrouwbaar vindt. Geenstijl erkende zelf dat dit om een grap ging: "Felix Meurders vergeleek ons in het programma onterecht met de website NU.nl. Dat was zo voor open doel; daar moesten we een reactie op geven." aldus Dominique, webmaster van Geenstijl.

VARA kon het al moeilijk geloven dat Felix gestorven zou zijn, Geenstijl zei dat het ging om een aanrijding. Helaas voor Geenstijl was Felix gewoon bij VARA op dat moment. "Hij is live op Radio 2 geweest. Dit is echt geen stijl", aldus een woordvoerder van de VARA.

Dominique Weessie vond niet dat hij tever was gegaan: "Onze lezers zullen bij het lezen van het artikel meteen begrijpen dat het humoristisch is bedoeld. Wij brengen altijd nieuws met een knipoog."