2min

Tags in dit artikel

, , ,

Dominique Weesie, Geenstijl-directeur, maakte vandaag bekent dat GeenStijl een publieke omroep wil gaan beginnen. Het is nog niet duidelijk hoe de omroep moet gaan heten. Er is al wel een omroepvereniging opgericht, namelijk de Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke, oftewel POWNED.

De GeenStijl-bezoekers kennen het woord POWNED wel, dit betekent namelijk dat je publiekelijk bent afgegaan. Wanneer GeenStijl in aanmerking wil komen voor de omroepstatus moeten ze voor 1 april 2009 50.000 betalende leden hebben. De betalende leden moeten minimaal een bedrag van 5,76 euro per jaar betalen, dit is gelijk aan de vroegere tientjesleden.

"We hebben wel de indruk dat onze doelgroep de omroep ziet zitten, maar of ze ook echt gaan betalen is de vraag. We zijn al een tijdje serieus met dit plan bezig, maar we konden niet langer wachten omdat je maar eens in de vijf jaar het bestel binnen kan", aldus Weesie.

Ook de medewerkers van GeenStijl zijn gevraagd om een originele passende naam te bedenken, deze kwamen niet veel verder dan STER. STER zou dan staan voor Stijlloze Tv En Radio, maar Weesie weet nog niet of deze naam gevoerd kan worden omdat de STER ook een publieke reclame-organisatie is.

"De leiding van dat bedrijf is zeer te spreken over het initiatief", bezweert Weesie. GeenStijl heeft dezelfde leiding als De Telegraaf. "Als wij een omroep worden krijgen we ook de beschikking over de programmagegevens van alle andere omroepen." De Telegraaf is hier ook geïnteresseerd in omdat ze naast hun normale kranten, De Telegraaf en Sp!ts, ook met een RTV-blad willen komen.