min

Tags in dit artikel

,

Recentelijk was er op een groot aantal nieuwssites te lezen dat de Free Software Foundation Novell de rechten wilde ontnemen om nog langer een Linuxdistributie te bouwen. Het bericht blijkt echter niet helemaal correct te zijn. Dat is te wijten aan een interpretatiefoutje van de journalist die het oorspronkelijke bericht schreef.

In een artikel op Reuters werd Eben Moglin, jurist voor de FSF geciteerd waarin hij meldde dat de community er alles aan zou doen om de deal tussen Novell en Microsoft tegen te werken. Een journalist van Linux.com heeft dit verkeerd geïnterpreteerd en daardoor waren er overal op het web berichten te lezen over de Free Software Foundation die Novell wilde verbieden om nog langer distributies te maken.

Hoe het nu precies zit is niet helemaal duidelijk. Zowel Novell als de FSF geven niet helemaal duidelijk aan wat er nu precies tussen de twee aan de hand was. Het enige wat op de website van Novell gevonden kan worden is een blog van Bruce Lowry waar een opsomming van feiten staat waarom Novell niet verboden kan worden Linux distributies te maken.