1 min

Doordat men vindt dat Red Hat en Novell patenten schenden op het gebied van gebruikersinterfaces heeft men besloten om beide Linux-distributeurs hiervoor aan te klagen.

De twee partijen die de Linux-distributeurs aangeklaagd hebben zijn IP Innocation en Technology Licensing. Beide bedrijven hebben laten weten dat volgens hen Red Hat en Novell drie patenten schenden.
De patenten die geschonden worden zijn patenten die beide bedrijven toegewezen hebben gekregen tussen december 1991 en juli 1996. Het doel van de aanklacht is het proberen te stoppen van verkoop van software die het patent schendt. Naast het stoppen hiervan is men ook nog eens van plan om een schadevergoeding te gaan eisen.

Beide Linux-distributeurs hebben laten weten dat zij de zaak ook zullen bekijken en hier vervolgens iets aan zullen gaan doen. Wat zij eraan zullen gaan doen hebben ze nog niet laten weten.

Dit is echter niet de eerste keer dat de Linux-distributies aangeklaagd worden voor het schenden van patenten. In mei van dit jaar werd er namelijk ook al duidelijk gemaakt dat er volgens Microsoft 235, niet verder gespecificeerde, patenten geschonden werden.