1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een groep Poolse dichters welke zichzelf ‘GMAIL’ noemt, is aangeklaagd door Google over het gebruik van de domeinnaam www.gmail.pl. Doordat deze naam ook gebruikt wordt voor Google’s webmaildienst vindt Google dat de groep geen recht heeft op de domeinnaam.

Aan het einde van vorig jaar ontdekte Izabele Krawczyk, een lid van de groep, dat de domeinnaam gmail.pl nog niet geclaimd was door Google. Daarop besloot zij om de domeinnaam snel te registreren zodat het gebruikt kon worden voor hun eigen groep.

Volgens Krawczyk was het niet de bedoeling van de groep om de domeinnaam voor veel geld te verkopen aan Google, maar hebben zij de domeinnaam alleen maar gekocht om hun activiteiten te promoten. Zij hebben daarom ook gezegd dat ze niet van plan zijn de domeinnaam aan Google te verkopen. Krawczyk vond dat de groep de domeinnaam eerlijk geregistreerd heeft, had Google deze domeinnaam moeten hebben, had zij de domeinnaam maar eerder moeten registreren.

Google vindt echter dat de groep niet het recht heeft op de domeinnaam omdat de Poolse groep een merknaam van Google onrechtmatig gebruikt. Advocaten van Google lieten dan ook weten dat de zoekgigant niet van plan is om te betalen voor deze domeinnaam.
De groep draagt echter als tegenargument aan dat de domeinnaam googlemail.pl ook nog beschikbaar is en dat Google deze domeinnaam prima kan gebruiken voor haar Gmail activiteiten.