1 min

Tags in dit artikel

, ,

YouTube krijgt het tegenwoordig hard te verduren. Eerder werd de website al geblokkeerd in Turkije, omdat op de videosite een filmpje te zien was die de spot dreef met Ataturk, de grondlegger van het moderne Turkije. Maar deze blokkade is nu opgeheven. Nu is de website in Thailand geblokkeerd.

Er zou op YouTube een filmpje staan waarin er wordt gespot met de monarch van het land. Het zou gaan om een filmpje van 44 seconden, waarin Koning Bhumibol Adulyadej in voorkomt. Er worden een paar vrouwen voeten, het laagste deel van het lichaam, getoond boven zijn hoofd, het hoogste deel van het lichaam.
De Thailandse minister van communicatie verzocht YouTube om het filmpje te verwijderen, maar YouTube weigerde. Er was dus geen andere keuze dan YouTube in héél Thailand te blokkeren, aldus de minister. Thailand kan het niet hebben dat er wordt gespot met zijn monarchie.

Eerder was er een Zwitser op bezoek die niet zo blij was met het feit dat hij op een nationale feestdag geen alcohol kon kopen, en hij reageerde zich af op een paar posters van koning Bhumibol, met 10 jaar cel als gevolg.