1 min

Tags in dit artikel

,

Adobe gaat een nieuw programma aanbieden dat gebruikers in staat stelt om video’s te streamen, downloaden, beheren en af te spelen. Dit programma zal de strijd aangaan met programma’s als Microsoft’s Windows Media Player en Apple’s iTunes.

Adobe presenteerde het plan op de NAB 2007 in Las Vegas en zal de nieuwe mediaspeler later dit jaar gratis aanbieden. Een unieke feature van de software is dat het Flash-playback ondersteunt in hogere kwaliteit dan de reguliere Flash Player. De mediaspeler wordt gepositioneerd als een programma dat een marktplaats creëert voor videocontent. Gebruikers kunnen de video’s beheren en afspelen, terwijl bedrijven meer marktetingmogelijkheden krijgen.

Volgens Adobe ondersteunt de mediaspeler DRM, evenals beveiligingen voor andere gedownloade content. Adobe bevestigde tevens dat de speler "hoge bitrate, hoge kwaliteit gedownloade video" ondersteunt, maar zei niet dat het hierbij om HD-content ging.

Adobe claimt dat haar mediaspeler gebaseerd is op internetstandaarden, zoals HTML, RSS en SMIL. Het stukje software zal Windows XP, Vista, Mac OS X 10.4 en 10.5 vanaf de lancering ondersteunen. Ondersteuning voor Linux wordt later verwacht.