min

Tags in dit artikel

, , ,

Adobe lanceerde woensdag haar Media Player voor Mac en PC. De applicatie, die gebaseerd is op het AIR-platform, is een videojukebox met ondersteuning voor onder andere video van High Definition-kwaliteit.

Adobe Media Player stelt gebruikers in staat om met een enkele applicatie toegang te krijgen tot tv-series en podcasts. In dat opzicht lijkt het veel op Apple’s iTunes. Op dit moment kunnen alle video’s nog gratis bekeken worden, maar Adobe is van plan om betalingsmogelijkheden op een later tijdstip toe te voegen. Video’s worden daarom voorafgegaan door korte stukjes reclame. Stations die content voor Adobe leveren zijn momenteel onder andere CBS, PBS en MTV, later volgen er meer.

Adobe Media Player biedt naast ondersteuning voor FLV ook ondersteuning voor H.264 tot en met 1080p High Definition. Video’s kunnen gedownload of gestreamt worden, dit is afhankelijk van de afspraken met de verschillende tv-zenders. Of DRM op de video’s van kracht is, is eveneens afhankelijk van de afspraken met de televisiezender. Aangeboden series zijn onder andere CSI Miami, CSI New York, Big Brother en Star Trek.

"Met Adobe Media Player brengen wij kijkers en contenteigenaren dichter bij elkaar, met een ervaring die geen restricties oplegt aan het platform of de gebruikte software", aldus John Loiacono, senior vice president van Creative Solutions bij Adobe.
"Het is een samenvoeging van een televisiegids en een digitale videorecorder voor video content op het internet. Enkele goeie series, zoals The Hills van MTV en CSI van CBS, zijn al te bekijken en meer zullen binnenkort volgen."

Gebruikers kunnen video’s download, streamen, maar ook video’s op de lokale harde schijf bekijken. Voor de series zijn er abonnementen die ervoor zorgen dat automatisch de nieuwste aflevering van de desbetreffende serie wordt gedownload. Adobe Media Player is gratis beschikbaar voor zowel Mac als PC. Adobe AIR is voor de installatie vereist en wordt door de installer geïnstalleerd.

[b]Screenshot van Adobe Media Player (klik voor grotere versie)[/b]