1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Na een hoeveelheid klachten van consumenten die geen gegevens van hun oude Xbox 360 naar hun nieuwe Xbox Elite konden overzetten, heeft Microsoft nu voor iedereen, die er naar vraagt, een gratis overdrachtskabel.

Microsoft had eerder aangekondigd dat er geen overdrachtskabel bij de Elite zou zitten, omdat de reclame zich richtte op de mensen die nog geen van de twee basismodellen hadden.

Sommige enthousiaste gamers kochten de Elite als een upgrade, maar kwamen erachter dat ze geen gegevens konden uitwisselen tussen hun oude Xbox 360 en het Elitemodel. Vanwege Microsofts DRM systeem is het niet mogelijk om de bestanden nog te gebruiken als ze rechtstreeks gekopieerd worden van de ene naar de andere schijf. Als de gegevens handmatig zijn overgezet van de oude 360 naar de nieuwe is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om op de Elite de mediabestanden af te spelen of de eerder gedownloade Xbox Live Arcadespellen te spelen.

Met de gratis aan te vragen kabel zou dit probleem zich niet voor moeten doen. De Elite gebruikers kunnen een gratis kabel aanvragen door een formulieren in te vullen op de officiële Xbox site.